Hyppää sisältöön

Suositut luontokohteet

Luontokohteet selvitetään kesän 2022 aikana Mieluisin luontokohteesi Pirkanmaalla -karttakyselyllä ja somekampanjalla.

Pirkanmaalla kartoitetaan missä sijaitsevat suositut luontokohteet ja millaisia paikkoja nousee esiin sosiaalisessa mediassa. Luontokohde voi olla esimerkiksi kaunis maisema, hieno reitti tai luonnon tarjoama hengähdyspaikka. Se voi olla myös yksityiskohta jostakin luontokohteesta tai näkymä kaupunkiluonnosta.

Luontokohteet selvitetään kesän 2022 aikana Mieluisin luontokohteesi Pirkanmaalla -karttakyselyllä ja somekampanjalla. Kampanjan tarkoituksena on saada osallistuja vierailemaan itselleen tärkeässä paikassa, ottamaan sieltä kuvan ja jakamaan se paikan nimen kera omalla sosiaalisen median kanavalla.

Kuva merkitään #Pirkanmaa #luontokohde sekä tarvittaessa #pirkanmaanliitto. Kyselyllä kerätään tarkempia tietoja kohteista ja merkitään ne kartalle. Kampanja alkaa 22.5. kansainvälisen luonnon monimuotoisuuden päivänä ja päättyy 27.8. Suomen luonnon päivänä.

Osallistu kampanjaan ja vastaa kyselyyn tämän linkin takaa.

Vastaaminen tapahtuu nimettömästi.

Luontokohteet kertovat paikoista, joissa on usein luonnon- ja kulttuurin arvoja. Työn tarkoituksena on tuottaa taustatietoa Pirkanmaan vaihemaakuntakaavan (elonkirjo ja energia) laadintaa varten. Kaavatyöllä tuetaan luonnon monimuotoisuuden säilymistä.

Joukkoistamisen keinoin kerätyt tiedot suosituista luontokohteista auttavat tekemään monimuotoisuutta tukevia maankäytön ratkaisuja. Ensisijaisesti maankäytön ratkaisuilla pyritään yhteensovittamaan toimet, joilla turvataan sekä toisaalta hyödynnetään luontoa.