Hyppää sisältöön

Tuulienergia

Tuulienergiapotentiaalin tunnistaminen vahvistaa kestävää energiatuotantoa.

Kestävän energiatuotannon edellytysten vahvistaminen maakunnan alueella edellyttää muun muassa tuulienergiapotentiaalin tunnistamista. Tätä pohjustamaan on toteutettu vuosina 2020 – 2022 ympäristöministeriön rahoittama Tuulienergian mahdollisuudet maakuntakaavassa Pirkanmaalla -hankekokonaisuus, jossa on selvitetty ajantasaisilla voimatyypeillä ja suunnittelun reunaehdoilla tuotantoon soveltuvia alueita paikkatieto- ja näkyvyysanalyysien avulla.

Potentiaalisia alueita on yhteensovitettu maakunnan ekologiseen verkostoon sekä tutkittu lentoesterajoitusten vaikutuksia mahdollisiin tuulienergiatuotannon alueisiin. Näkyvyysanalyysityön raportti sekä kooste hankkeen vaiheista tullaan liittämään tälle sivulle raporttien valmistuttua.

Selvityskokonaisuuden hankeryhmässä ovat olleet mukana myös naapurikuntiensa edustajat Ikaalisista, Kangasalta, Mänttä-Vilppulasta, Parkanosta, Punkalaitumelta, Sastamalasta ja Ylöjärveltä sekä Pirkanmaan luonnonsuojelupiiri, Maakuntamuseo, Fingrid, Finavia, Puolustusvoimat ja ELY-keskus.

Lue lisää:

Tuulienergian mahdollisuudet maakuntakaavassa Pirkanmaalla. Osa 1 - tekninen sijaintiselvitys - raportti

Lisämuistio lentoesterajoitusten vaikutuksista